O culegere de coruri în curs de apariţie la Editura Fundaţiei “România de Mâine”

Luminiţa Guţanu Stoian, Aurel Muraru, Culegere de coruri

Este de la sine înţeles că pregătirea studenţilor la disciplinele Dirijat cor, Ansamblu coral şi Practică artistică are nevoie de un ghid-suport, aşa cum este şi lucrarea intitulată Culegere de coruri.

Autorii, Luminiţa Guţanu Stoian şi Aurel Muraru – cadre didactice la Universitatea Spiru Haret, programul de studii Pedagogie muzicală – au structurat culegerea în patru capitole: primul, cuprinzând o selecţie de creaţii corale româneşti, al doilea, cu lucrări din creaţia corală universală (laică şi religioasă), al treilea, dedicat colindelor. Ultimul capitol conţine date biografice ale compozitorilor incluşi în culegere, în ideea completării informaţiilor necesare pregătirii studenţilor.

Repertoriul ales în culegere are în vedere specificul cursurilor de Dirijat coral, Ansamblu coral şi Practică artistică, urmărindu-se asimilarea elementelor de bază ale gestului dirijoral dar şi cele legate de tehnica cântului coral şi de modul în care pot fi interpretate, din punct de vedere estetic şi artistic, opusurile corale.

Această culegere de coruri, realizată de doi tineri muzicieni valoroşi, Luminiţa Guţanu Stoian şi Aurel Muraru, este mai mult decât necesară în procesul de învăţământ din facultăţile de profil, oferind studenţilor o perspectivă complexă şi valorizatoare asupra muzicii corale şi un suport indispensabil în pregătirea lor dirijorală.

Sorin Lerescu

Advertisements